Hoogteversteller HEUER Lift


Hoogte-verstelapparaat HEUER Lift voor de HEUER bankschroef. De perfecte uitbreiding voor ergonomisch werken.

Hoe verschillend de lichaamsbouw van de bankwerker, de vorm van werkstukken en de bewerkingsmethoden ook moegen zijn, met de HEUER Lift-apparaten kunt u de bankschroef moeiteloos afstemmen op de voor u prettigste werkhouding.

De aanpassing van de bankschroef aan de lichaamslengte is vooral belangrijk voor leerlingen die worden opgeleid in werkplaatsen en op technische scholen. Het voorkomt namelijk ernstig letsel dat ontstaat bij een langdurig verkeerde werkhouding tijdens de groeifase van een mens. Bij een veelvoud van werkzaamheden waarbij een bankschroef wordt gebruikt zorgt de HEUER Lift hoogteversteller voor aanzienlijk betere werkomstandigheden. De bankschroef kan moeiteloos, veilig en met een trap-loos bereik tot 200 mm in hoogte worden versteld en gelijktijdig 360° worden gedraaid.

Een gasdrukveer, die op het individuele gewicht van de verschillende formaten bankschroeven is afgestemd, maakt de bankschroef        
vrijwel gewichtloos. Daardoor kan deze dan ook met een minimum aan krachtsinspanning in de gewenste werkpositie worden gebracht.