HEUER beschermbekken


Beschermbekken van HEUER hebben een stevige aluminiumkern of zijn volledig uit polyurethaan gemaakt ( type PP en type PR ). Het profiel is rechthoekig en evenwijdig waardoor de nauwkeurigheid van de HEUER bankschroef behouden blijft. Door de geïntegreerde speciale magneten hechten de beschermbekken zich stevig aan de smeedijzeren bankschroef. Ondanks de extreem sterke magneten dringt het magnetisme niet door tot in de spanvlakken zodat er geen spanen worden aangetrokken en het ingespannen werkstuk ook niet wordt gemagnetiseerd.


Type PP (Polyurethaan prisma)
Voor het inspannen van ronde en ovale werkstukken
De bekken zijn van polyurethaan. Dit zeer elastisch, robuust en verouderingsbestendig materiaal neemt na vervorming onder druk zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Door de verschillende formaten prismavormige inkepingen wordt het werkstuk goed op zijn plaats gehouden.

Type PR (Polyurethaan gekarteld)
Voor het inspannen van allerlei kwetsbare werkstukken
De materiaaleigenschappen zijn identiek aan die van de uitvoering PP. De karteling houdt het ingespannen werkstuk in een stevige greep zonder het te beschadigen.

Type F (Fiber)
Voor het inspannen van werkstukken met fijn gefreesde, geschaafde, geslepen en gepolijste oppervlakken
De spanvlakken zijn uit fiber met een bijzondere, horizontaal in lagen opgebouwde struktuur. Zelfs bij het inspannen van verwarmde werkstukken wordt de fiberlaag niet vervormd.

Typ P (Prisma)
Voor het inspannen van werkstukken in allerlei vormen
De bekken zijn uit aluminium met een hardheid die ligt tussen koper en lood. Deze bekken hebben één horizontale prisma en drie verticale prisma’s, die verschillend van grootte zijn. Daardoor zijn deze bekken zeer geschikt voor het inspannen van ronde en ovale werkstukken. De 90° uitfrezing in het bovenste bereik van de bekken biedt de mogelijkheid om ook plat materiaal probleemloos horizontaal in te spannen.

Type G (Rubber)
Voor het inspannen van dunwandige buis, en onderdelen uit hout en kunststof
De spanvlakken bestaan uit speciaal synthetisch rubber. Zelfs bij een minimale spandruk worden de onderdelen al stevig ingeklemd en vastgehouden.

Type Fi (Vilt)
Voor het inspannen van extreem gevoelige werkstukken
De spanvlakken bestaan uit niet pluizend vilt dat zich verregaand aanpast aan de contouren van de ingespannen werkstukken. Zelfs de allergevoeligste werkstukken worden stevig vastgehouden.

Type N (Neutraal)
Voor het inspannen van grove tot middelfijne te bewerken werkstukken.
De bekken zijn uit aluminium met een hardheid die ligt tussen koper en lood. Zes horizontale sleuven houden het werkstuk stevig in zijn greep. De zich in het midden bevindende diepere sleuf dient voor het inspannen van bijvoorbeeld dunne golfplaten, stiften etc.