Hamers


Als er één gereedschap is dat al zeer lang wordt gebruikt dan is dat wel de hamer. Uiteraard is de hamer in de tijd wel enorm geëvolueerd.
Reeds vanaf 1857 is de firma PICARD dé specialist op het gebied van hamers.

Assortiment
 

In het zeer omvanrijke assortiment van PICARD vindt u bijvoorbeeld hamers voor smeden, hoefsmeden, metselaars en timmermannen, maar ook tegelzetters, dakdekkers, goudsmeden en carrosseriebedrijven behoren tot de klanten van PICARD. Daarnaast heeft PICARD een uitgebreid assortiment hamers voor geologen.


Bent u op zoek naar een klauwhamer, een lattenhamer of een moker, een stucadoorsbijl of een getande hamer of bijl? PICARD heeft het. Tevens heeft PICARD een uitgebreid assortiment bankhamers en hamers met kunststof steel. Naast de eerder genoemde gereedschappen heeft Picard een ruim assortiment uitdeukgereedschap.

 

Lederen hamer
 

Een specialiteit van PICARD is de lederen hamer. Deze hamer, die verkrijgbaar is als klauwhamer en als lattenhamer is voorzien van een steel die met leer is bekleed. Dit zorgt niet alleen voor een schitterend uiterlijk maar is tevens zeer ergonomisch en comfortabel. De lederen hamersteel is heerlijk stroef en tevens vocht-absorberend. Hiermee kunt u met veel meer comfort werken dan u gewend was.