Bankschroeven overige toebehoren:

Heuer Klapp:
 

Meer plaats op de werkbank

Naar beneden kantelen en klaar. De ideale uitbreiding van de bankschroef. In een handomdraai kan de bankschroef met behulp van de HEUER Klapp onder de werkbank worden gekanteld waardoor een vrije werkplek wordt gecreëerd.

Met name op plaatsen waar slechts weinig ruimte beschikbaar is zorgt de HEUER Klapp voor een optimale ergonomie in de werkplaats.

In opgeklapte toestand ( in de werkhouding ) is de bankschroef stabiel en zonder trillingen met de werkbank verbonden.Heuer Klapplift:
 

Drie voordelen in één apparaat.

Als de bankschroef op enig moment niet wordt gebruikt kan die onder de werkbank worden geklapt waardoor het totale oppervlak van de werkbank weer volledig vrij ter beschikking staat.

In de werkstand is de bankschroef ca. 175 mm in hoogte verstelbaar en 360° draaibaar.

Afhankelijk van de lichaamslengte, het werkstuk en het soort bewerking kan de bankschroef met de HEUER Klapp-Lift moeiteloos in de ideale werkpositie worden gezet.

Een belangrijke accessoire om lichamelijke klachten die het gevolg zijn van een verkeerde werkhouding te helpen voorkomen. Vooral belangrijk op technische scholen en in leerlingenwerkplaatsen.
 

Heuer draaiplateau:


Met behulp van het HEUER draaiplateau kan de bankschroef, op gelijkblijvende hoogte, 360° worden gedraaid. Precies in de positie die u nodig heeft om het werkstuk te bewerken.

Door het aandraaien van de kleine zwengel wordt het draaiplateau, en daarmee ook de bankschroef, op een veilige manier en precies in de gewenste positie vergrendeld.

De bijzonder positieve eigenschappen vloeien voort uit de constructie, want het HEUER draaiplateau heeft immers een gesloten opnameplaat. Deze voorkomt niet alleen het binnendringen van vuil maar ook van slijp-, boor- en vijlspanen in de geleiding.

De uit staal gesmede draaitafel en de opnameplaat passen exact in elkaar en garanderen daardoor een precisiegeleiding. De geleidevlakken zijn uiteraard nabewerkt waardoor een nagenoeg weerstandsvrije werking is gerealiseerd.Het HEUER draaiplateau is bijzonder plat en tegelijkertijd uiterst stabiel geconstrueerd.

Er bestaat een HEUER draaiplateau voor alle afmetingen bankschroeven.


 

Heuer tafelklem:

 


Om de bankschroef flexibel (bijv. op een werkbank) te kunnen bevestigen is de HEUER tafelklem uitermate geschikt. Hiermee kan de bankschroef, zonder bevestigingsgaten te hoeven boren, snel en zonder beschadigingen worden gemonteerd en gedemonteerd. Dat geeft ruimtebesparing op de werkplek en voorkomt het relatief arbeidsintensieve plaatsen en demonteren van een bankschroef op een werkbank.
De HEUER tafelklem is met weinig handelingen eenvoudig en snel te monteren en te demonteren. De sterke spanspindel met de beproefde HEUER zwengel staat garant voor een lichte en veilige bediening. De vier schroefgaten zijn afgestemd op de HEUER bankschroef met een bekbreedte van 100 / 120 mm.