Bankschroef Heuer CompactDe Heuer Compact dankt zijn naam aan zijn uiterst efficiënte bouwwijze. Daarbij is zeer veel aandacht besteed aan de functionaliteit. En dat alles met de bekende hoge Brockhaus Heuer kwaliteit.

Met een eigen gewicht van slechts 4,5 kg. bij een spankracht van maar liefst 1000 kg. is hij een lichtgewicht in zijn klasse. De HEUER Compact heeft vanzelfsprekend een grote diepspanmogelijkheid. Tevens is hij uitstekend uit te breiden met vele standaard toebehoren van Brockhaus Heuer.

WERELDPRIMEUR: HEUER Quicklaunch
 

De clou is de volledig nieuwe, revolutionaire HEUER Quicklaunch snelverstelling. Hierdoor kunt u de HEUER Compact bij grote verschillen in spanwijdte letterlijk in een handomdraai verstellen - van 0 naar 130 mm. in 3 seconden, zonder bediening van de zwengel. De optische aanduiding van de spanwijdte helpt u om de juiste opening te bepalen. De paralleliteit van de bekken wordt bij het spannen niet beïnvloed door speling van de spindel, hetgeen voor een optimale snelverstelling noodzakelijk is. Een drukveer garandeert een
veilige blokkering in de gewenste positie. Dit is ook audiovisueel waarneembaar.


Voor nog meer flexibiliteit zorgen de verwisselbare, omkeerbare bekken met een glad en een gekarteld spanvlak. De HEUER Compact bevat daarnaast in de voorste en de achterste spanbek een geïntegreerde pijpenklem. Hij kan ook zeer zinvol uitgebreid worden, bijvoorbeeld met de Heuer tafelklem, het Heuer draaiplateau 100 mm. of een ruime keuze aan magnetische beschermbekken.

De HEUER Compact - ons multitalent in miniformaat

 

HEUER Quicklaunch
 

Met de unieke HEUER Quicklaunch kunt u de spanwijdte van de HEUER Compact in seconden verstellen van 0 tot 5 Inch. Zonder langdurig aan de zwengel te hoeven draaien.De aanduiding van de bekopening met een centimeterscala helpt u bij het voorinstellen van de spanbekken d.m.v. HEUER Quicklaunch.

 


De geïntegreerde pijpenklem van de HEUER Compact houdt pijp en buis met een diameter van 5/8 tot 2 inch vast in zijn greep.
De verwisselbare bekken kunnen tweezijdig worden gebruikt. Ze bezitten zowel een gekartelde als een gladde zijde en worden elk door twee binnenzeskantbouten op hun plaats gehouden.